СБУ викрила російського "ботопровокатора" Жука, який готував заворушення у Києві

Служба безпеки України виявила громадянина Росії Сергія Жука, який через соцмережі готує провокації на території України 

Про це на брифінгу повідомив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, передає Depo.ua.

"Один з них - це громадянин Росії Сергій Олександрович Жук, 1981 року народження. Ми, проаналізувавши інформацію, яка є у відкритих джерелах, повністю підтверджуємо і надаємо додаткову інформацію про те, хто ця людина і чим вона займається. Він брав участь у теругрупованні "ДНР" під позивним "Москва" і на даний час перебуває на території Росії. Із залученням цього росіянина були створені профілі вигаданих осіб у соцмережах: Микола Гайдук та Степан Мазура. Через соцмережі з використанням цих профілів здійснюється інформаційно-психологічний вплив на українських користувачів. Маскуючись патріотом України, Сергій Жук намагається спровокувати масові заворушення у Києві", - розповів Ткачук.

За його даними, Жук безпосередньо причетний до створення та адміністрування злочинних спільнот у соцмережах: "Патріоти України", "Українська рефолюція", "Всі на Майдан", "Продовження Революції Гідності", "Майдан 3", "Ми патріоти України".

"Всі ці соцмережі адмініструються з території Росії саме цією особою", - зазначив керівник апарату СБУ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme