Розслідування "газової справи" Олександра Онищенка частково завершиться цього тижня

В НАБУ повідомили, що "газова справа" Онищенка підходить до завершення, принаймні, часткового

Про це у середу, 15 лютого, заявив директор НАБУ Артем Ситник, передає Depo.ua із посиланням на "5 канал".

Раніше і Національне антикорупційне бюро, і Спеціалізована антикорупційна прокуратура анонсували, що можуть розпочати процедуру заочного засудження екс-депутата вже цього місяця. Прокурори вкотре поскаржилися, що Онищенко не надає слідству інформації щодо оприлюднених ним плівок і не свідчить.

"Теоретично я там можу поїхати або прокурор в Лондон, хоча його там може і немає, а він на нас отак подивиться і скаже… Питання ж не в візиті, а в тому, що у нього була можливість надати показання, а він їх не дає. Скільки ж раз ми йому пропонували: "Дай показання, дай записи і ми почнемо працювати", – розповів Ситник.

Олександру Онищенку закидають організацію корупційної схеми розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах. А саме – під час видобутку і продажу природного газу в межах договорів з ПАТ "Укргазвидобування". Внаслідок оборудки державі завдали збитків на суму близько 3 млрд грн.

Нагадаємо, що у Онищенка заявили, що Німеччина відмовилася від його екстрадиції до України, але пізніше виявилося, що це все вигадка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme