Росія прислала на Донбас свіжих найманців, більше 600 тонн боєприпасів, танки, БМП і "Гради"

Протягом останнього тижня з 7 лютого по 14 лютого Росія поповнила частини і підрозділи "1-го АК ДНР" і "2-го АК ЛНР" технікою, боєприпасами і особовим складом

Росія прислала на Донбас свіжих найманці…

Як повідомляє голова інформаційного спротиву Дмитро Тимчук на своїй сторінці у соцмережі, поповнення потрапило з території Росії через пункти пропуску Довжанський, Дмитрівка, Ізварине, Максимов на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, передає Depo.Донбас

Зокрема, доставлено більше 600 тонн боєприпасів; близько 2000 тонн пально-мастильних матеріалів; не менше 80 ББМ (включаючи танки); 10 артилерійських систем (САУ і РСЗВ).

"Раніше зафіксований групою ІС підрозділ "козаків" зі складу "Всевеликого війська донського" (близько 300 осіб), перекинуті з РФ через н.п. Маріновка, прибув в район н.п. Первомайськ (контролюється "ЛНР")", - повідомляє Тимчук.

Крім того, за його даними, противник продовжує посилювати свої бойові порядки на західному і північно-західному напрямку. В районі Горлівки зафіксоване перекидання більше 10 одиниць бронетехніки (БМП-2 і МТ-ЛБ) і 4 танків до Пантелеймонівці з південного напрямку.

З боку Будьонівського району Донецька до розв'язки у Артеміди і далі в бік Петровського району і на південь від окупанти перекидали невеликими партіями автотранспорт і бронетехніку зі складу "5-й омсбр" - всього протягом 2-х діб 22 одиниці автотранспорту та 11 ББМ.

На ділянці від Первомайська до Весёлогорівкі триває ущільнення бойових порядків противника, в тому числі за рахунок розгорнутої в трикутнику Ірміно - Алмазна - Калинове нової батальйонної тактичної групи (БТГ), в складі якої до 25 одиниць техніки.

Крім того, командування "1-го" і "2-го" "армійських корпусів" російсько-терористичних військ віддало наказ на посилення передових позицій і другого ешелонів оборони. Здійснюються заходи з інженерного обладнання (удосконалення) ротних опорних пунктів і батальйонних районів оборони, а також позицій для артилерії. При цьому вогневі позиції артилерійських підрозділів облаштовуються, як правило, в населених пунктах, або в безпосередній близькості від них.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme