UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Про це треба було говорити 20 років тому: Як під Києвом знімають фільм про "кіборгів" (ФОТО)

Учасники зйомок розповіли про совю роботу над першою українською картиною, що присвячена війні на Донбасі, робоча назва якої "Кіборги"

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на видання "Сегодня".

Повідомляється, що двогодинна історія починається з приїзду головних героїв до Донецького аеропорту.

"Хлопці виїжджають з села Піски і потрапляють під артилерійський обстріл. Прориваючись крізь атаку ворога, вони опиняються в аеропорту, - розповів режисер картини Ахтем Сейтаблаєв.

Зазначається, що у фільмі буде багато діалогів, динамічних сцен, комп'ютерної графіки. Як вже повідомлялося, весь інтер'єр заплановано знімати під Києвом, а ось локації для злітної смуги знайшли в районі Чернігівської області. Там же планують відзняти танкові бої. Повідомляється, що Сейтаблаєв особисто проводив кастинги і спеціально не брав на головні ролі розкручених акторів.

"У фільмі не буде одного головного героя. У центрі історії - доля команди з шістьох хлопців, яка утворилася в аеропорту з добровольців і кадрових військових", - йдеться у матеріалі.

Продюсер фільму Іванна Дядюра розповіла, що свою допомогу в зйомках також запропонувало Міністерство оборони.

"Нам пообіцяли танки, БТР, інше військове обладнання", - зазначила вона.

Над сценарієм фільму працювала драматург Наталія Ворожбит, яка почала працювати над цією ідеєю, ще коли військові тримали оборону аеропорту, тобто три роки тому.

"Для багатьох українців ця історія дуже особиста, і я дуже боялася братися за цю тему. Адже за кожним персонажем стоять один-два реальних прототипу. З більшістю я зустрічалася особисто", - розповіла вона.

За словами художника-постановника картини Шевкету Сейдаметова ( "Хайтарма"), над створенням декорацій працювали 20 осіб, а на їхнє зведення пішло близько місяця. Перебравши купу варіантів, приміщення Донецького аеропорту відтворили в ангарі під містом Вишневе.

"Загальна площа декорацій - 1500 квадратних метрів. Спочатку місце для зйомок ми шукали на розбитих заводах і недобудованих ТРЦ, але в підсумку зупинилися на цьому ангарі, адже його висота дозволяє нам спорудити другий поверх. Тут ми повністю відтворили Донецький аеропорт - з холом, стійками реєстрації, дьюті-фрі, багажним відділенням", - розповів художник.

Зазначається, що на знімальному майданчику завжди присутні військові консультанти і справжні "кіборги". Одним з них є 30-річний житель Дніпра Кирило Недря (позивний Доцент), який знаходився у ДАП в той період, коли відбувалися перші страшні бої, і захищав аеропорт більше двох місяців.

"Коли я вперше прочитав сценарій, мене він відразу зачепив. У багатьох героях я дійсно впізнав своїх знайомих", - зазначив "кіборг".

На його думку створення подібних фільмів в Україні відбувається із значним запізненням.

"Такі фільми ми вже знімаємо з запізненням... Якби їх почали знімати років 20 назад - цілком ймовірно, у нас би країна зараз була ціла, і війни б не було", - зазначив воїн.

Як повідомлялося раніше, творці фільму сподіваються представити свою роботу публіці у грудні 2017 року.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme