Поранений в Авдіївці британець допомагає дитині, що осиротіла на його очах і напише книгу про війну

Британський фотокореспондент Крістофер Нанн, який отримав поранення в Авдіївці, планує написату книгу про війну та допоможе дитині, яка осиротіла на його очах

Про це повідомляє "5 канал", передає Depo.Донбас.

2 лютого британець був в Авдіївці. Тоді місто росіяни обстріляли з "Градів". Одна з ракет розірвалася просто поруч кухонного вікна, за яким була господиня Олена – жінка померла на місці. А британцю уламками посікло обличчя й очі. Утім, після операції зір відновлюється. Після одужання він знову планує вирушити на схід України, а потому видати книжку про війну на Донбасі.

"Я відчуваю відповідальність і повинен допомогти цій родині. Я був там, коли вона загинула. Я хочу розповісти цю історію у своїй книзі. Вона буде не про мене, не про те, що я був поранений, вона - про війну, про те, що гинуть мирні жителі", – розповів фотограф.

"Ми поїдемо до батьків Олени, які опікуються зараз дитиною. І вже з ними вирішимо, яку допомогу ми можемо надати", – додав товариш Нанна, перекладач Володимир Суботовський.

Майже 3 тис. фунтів стерлінгів зібрали британці для українського сироти, чия мати загинула внаслідок артобстрілу росіянами Авдіївки. Збір коштів оголосив серед своїх співвітчизників фотокореспондент, який також потрапив під цей обстріл і ризикував втратити зір, якби не порятунок від українських лікарів.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme