UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Пентагон заявив про провокації російських літаків біля есмінця USS Porter

Російські військові літаки 10 лютого кілька разів вчинили небезпечні маневри поблизу американського есмінця USS Porter в Чорному морі

USS Porter

Про це заявили в Пентагоні, повідомляє Depo.ua з посиланням на Російську службу Бі-Бі-Сі.

"Американське міністерство оборони охарактеризувало маневри російської авіації як небезпечні і непрофесійні. Капітан Денні Хермандес, який представляє збройні сили США у Європі, повідомив, що мали місце три окремих інциденти за участі російських військових літаків і американського корабля", - йдеться в повідомленні.

Маневри у двох випадках здійснювали літаки Су-24, а ще в одному - більш великий ІЛ-38, заявив він. Російські літаки, за словами військового, не відповідали на запити американського судна.

"Подібні інциденти вселяють тривогу, так як можуть привести до аварії або невірної оцінки ситуації", - додав він.

Американський корабель, згідно з повідомленням, патрулював міжнародні води в Чорному морі після навчань Sea Shield.

Тим часом офіційний представник міністерства оборони Росії Ігор Конашенков не погодився із заявою Пентагону про те, що російські військові літаки кілька разів вчинили небезпечні маневри поблизу есмінця ВМС США "Портер" в Чорному морі.

"Всі польоти наших літаків відбувалися і відбуваються над нейтральними водами Чорного моря у відповідності з міжнародними правилами та вимогами безпеки. Якщо есмінець США, як каже представник Пентагону, який здійснював "звичайне" патрулювання поруч з Росією в десятках тисяч миль від своїх берегів, - дивно дивуватися не менш звичайним польотам наших літаків над акваторією Чорного моря", - сказав Конашенков журналістам.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme