На Львівщині затримали чергового хабарника

Лікаря затримали "на гарячому" у службовому кабінеті

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно із працівниками слідчого управління та за процесуального керівництва прокуратури області викрили факти системного одержання лікарем неправомірних вигод під час проведення психіатричних та наркологічних оглядів. Про це пише Depo.Львів.

Правоохоронці викрили лікаря-психіатра, працівника одного з комунальних медичних закладів області, котрий, зловживаючи службовим становищем, організував систему одержання від пацієнтів неправомірних вигод за сприяння у проходженні медичних, психіатричних та наркологічних оглядів, а також за видачу відповідних довідок і сертифікатів.

Лікаря затримали "на гарячому" у службовому кабінеті під час одержання неправомірної вигоди у сумі двісті доларів США за погодження медичної карти для отримання спеціального дозволу та видачу сертифікатів нарколога і психіатра.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вирішується питання про затримання посадовця у порядку ст.208 КПК України, проводиться досудове розслідування.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme