МВФ вимагає скасувати розтермінування оплати за комуналку

Міжнародний валютний фонд виступає за скасування можливості громадянам, які не отримують житлові субсидії, розтерміновувати оплату за житлово-комунальні послуги

Про це йдеться у проекті меморандуму України та МВФ, передає Depo.ua з посиланням на Економічну правду.

Зокрема, МВФ вимагає до 1 квітня 2017 року скасувати норму, за якою домогосподарства, що не отримують субсидій, могли здійснювати оплату за опалення протягом 12 місяців (у розстрочку). Варто зазначити, що цей пункт досі залишається неузгодженим.

Згідно з меморандумом, МВФ також вимагав знизити норми споживання з 5,5 до 4,5 кубометра на 1 кв. метр для індивідуального опалення та з 65 до 51 кВт/г на 1 кв. метр електроенергії, що використовується для індивідуального опалення.

Цей пункт Україна частково виконала. Зокрема, переглянуто соціальні нормативи використання газу для індивідуального опалення: з 5,5 кубометра до 5,0 кубометра на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період. Також переглянуто нормативи використання електроенергії для індивідуального опалення: з 65 кВт·г до 51 кВт·г на 1 кв. метр опалювальної площі.

Як відомо, Кабмін дозволив українцям розтерміновувати оплату за компослуги 19 жовтня.

Згідно з цією нормою, споживач може отримати розтермінування і в місяць звернення повинен сплатити 50% рахунку, а іншу частину необхідно оплатити рівномірно протягом квітня-вересня наступного року, до початку наступного опалювального сезону.

Нагадаємо, за словами голови МВФ Крістін Лагард переговори фонду з Україною про виділення чергового траншу ,5-мільярдної кредитної програми просуваються добре.

В Нацбанку очікують отримання наступного траншу від МВФ наприкінці лютого або на початку березня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme