Минулоріч Львівщина прийняла чотири чемпіонати світу

У області відбулося 297 офіційних спортивних заходів з олімпійських та неолімпійських видів спорту

На території Львівської області у 2016 році відбулося 4 чемпіонати світу. Про ці та інші спортивні події регіону розповів начальник управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації Юрій Майборода під час звіту про виконану роботу, пише Depo.Львів.

"Торік Львівщина стала ареною проведення матчу за звання чемпіонки світу з шахів між українкою Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань, що відбувся у березні. Також область приймала першість світу з ракетомодельного спорту на Жовківщині у серпні, а ще парний чемпіонат світу зі стронгмену у липні. На завершення у листопаді у Трускавці відбулись світові змагання з хортингу", - зазначив Юрій Майборода.

За його словами, торік в області також відбулось значно більше змагань національного рівня. Зокрема, відбулося 297 офіційних спортивних заходів з олімпійських та неолімпійських видів спорту, з них 21 міжнародний, 67 всеукраїнських та 209 обласних. Серед найпомітніших – міжнародний фестиваль ретроавтомобілів "Leopolis Grand Prix 2016", ювілейна міжнародна багатоденна велогонка українсько-польської дружби пам'яті В. Скопенка, міжнародні змагання з велосипедного спорту на треку "Гран Прі Галичини".

"Збільшилася на Львівщині і кількість офіційних спортивних заходів для осіб з інвалідністю. Торік організували 23 відкриті обласні змагання, 5 чемпіонатів України та 36 навчально-тренувальних зборів паралімпійських та дефлімпійських збірних команд України", - резюмував начальник управління фізичної культури та спорту.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme