Мін'юст затвердив порядок перевірки е-декларацій для НАЗК

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) отримало від Мін'юсту зареєстрований порядок повної перевірки електронних декларацій

Про це повідомляє прес-служба агентства, передає Depo.ua.

"У НАЗК повернувся з державної реєстрації Порядок повної перевірки декларацій, погоджений з Міністерством юстиції та Секретаріатом Кабінету Міністрів і схвалений на засіданні НАЗК в п'ятницю", - сказав заступник голови НАЗК Руслан Радецький.

Так, згідно зареєстрованого порядку, початком здійснення повної перевірки декларації є день, наступний за днем прийняття НАЗК рішення про проведення такої перевірки, про що повідомляється суб'єкта декларування і триває 60 календарних днів.

Також документом визначається механізм проведення НАЗК контролю та повної перевірки декларацій по своєчасності подання, правильності і повноти заповнення. Одночасно, НАЗК з'ясує достовірність задекларованих відомостей, точність оцінки задекларованих активів перевірить на наявність конфлікту інтересів і ознак незаконного збагачення.

Нагадаємо, раніше порядок перевірки електронних декларацій, розроблений Міністерством юстиції, затвердили в НАЗК. Термін спецперевірки становить 60 днів, але в окремих випадках він може бути продовжений ще на 30 днів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme