UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Депутати запідозрили ЖКП "Південь" в "роздуванні" апарату

Депутатів насторожив фак "завищенної" кількості робітників та виконання незаконної вирубки дерев 

Депутати запідозрили ЖКП "Південь" в "ро…

Члени постійної депутатської комісії з питань бюджету мають намір звернутися до Контрольно-ревізійного управління в Миколаївській області стосовно сумнівної діяльності ЖКП "Південь". Відповідне рішення ухвалили на засідання в середу, 15 лютого, повідомляє Depo.Миколаїв.

Питання "темної" діяльності підприємства підняв депутат Вячеслав Янков. За його словами, чисельність працівників не те що насторожує, а потребує детального вивчення. Він повідомив, що на ЖКП працює 378 людей, з яких лише 133 робітника, а всі інші - апарат управління: "Там працює директор, заступник директора, головний інженер, начальник служби економічної і комерційної роботи, начальник служби безпеки, головний енергетик, інженер з охорони праці, інженер з благоустрою, інспектор з оборонно-масовій роботі, фахівець з державних закупівель, інспектор з контролю за виконанням доручень за зверненням громадян, інспектор з роботи з громадськістю. Відділ кадрів: начальник відділу, інспектор та старший інспектор відділу. Плюс на підприємстві існує ще й юридичний відділ – це начальник відділу та провідний юрист-консульт", - розповів Янков

Крім того у бухгалтерії ЖКП працює головний бухгалтер, заступник та бухгалтер першої категорії, а також окрема група з нарахування заробітної плати та група з обліку матеріалів в які входять бухгалтера. Загалом ЖКП складається з семи ЖЕКів, які у свою чергу мають у штаті бухгалтерів, діловодів та майстрів, хоча "Південь" має найбільшу заборгованість по невиплатам 7,5 млн грн: "У мене склалася така думка, що там організували таке сімейне коло, де працюють свої люди", - впевнений депутат Янков.

Інших членів комісії насторожив і той факт, що підприємство створило окрему бригаду, яка базується за адресою 12 Повздовжня, та яка займається спилом дерев, хоча вони не мають права проводити такі роботи та не має у штаті належних спеціалістів.

Також ЖКП неодноразово наймало позаштатного юриста, хоча за законом, маючи спеціалістів, не мало права цього робити: "Зараз на підприємстві відбувається укрупнення. Він (директор ЖКП "Південь", - ред) зараз звільняє спеціалістів з роботи і розставляє людей, які зовсім не мають до цього відношення і яких часто-густо на роботі немає", - обурився депутат Павло Зоткін.

У зв'язку з цим члени комісії вирішили направити листи до мера міста Олександра Сєнкевича та до Контрольно-ревізійного управління з проханням звернути увагу на численні порушення і провести відповідні перевірки.

Варто зазначити, що проблеми ЖКП піднімалися депутатами та мером неодноразово. Так, Олександр Сєнкевич назвав "Південь" раковою пухлиною Інгульського району.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme