Мей не поїде на святкування ювілею Євросоюзу

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей не буде присутня ювілейному саміті ЄС у Римі наступного місяця, на святкуванні 60-річчя Римського договору

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Guardian.

За словами високопоставленого дипломата ЄС, британський прем'єр-міністр була запрошена на урочистості з 25 березня наряду з 27 іншими лідерами ЄС, але вирішила не брати участь в ювілейних заходах.

"Двері були відчинені, але відповідь була така: "ми не думаємо, що це для нас доречно", – розповів виданню дипломат, описуючи реакцію Великої Британії на запрошення.

Друге джерело відзначає, що рішення, можливо, було "абсолютно логічним", тому що головний акцент саміту буде майбутнє, а британський уряд не бачить сенсу в участі у плануванні майбутнього ЄС.

Нагадаємо, 8 лютого Палата громад британського парламенту ухвалила в третьому, остаточному читанні акт, який схвалює приведення в дію статті 50 Лісабонського договору про порядок виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Акт про Brexit повинен ще пройти обговорення в палаті лордів, але, як очікується, з цим не повинно виникнути проблем. Очікується, що він буде остаточно схвалений обома палатами британського парламенту до саміту ЄС, наміченого на початок березня.

Після цього Тереза Мей отримає право офіційно почати процес виходу країни з Євросоюзу.

7 лютого проти Brexit проголосував парламент Шотландії, але прем'єрка Тереза Мей заявила, що це голосування для Лондона нічого не значить.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme