Маленькі діти люблять собак більше, ніж братів і сестер, - вчені

Британські вчені з'ясували, чому діти до 12 років відчувають сильну прихильність до домашніх улюбленців

Маленькі діти люблять собак більше, ніж…

Опитавши кілька десятків хлопчиків і дівчаток у віці дванадцяти років, у яких в будинку були домашні тварини, дослідники з Кембриджського університету з'ясували, що до тварин діти відчувають більшу прихильність, ніж до своїх братів і сестер, пише Depo.Полтава з посиланням на Наука и жизнь.

Більш того, як пишуть автори роботи в Journal of Applied Developmental Psychology, діти навіть секретами воліють ділитися саме зі своїми вихованцями, незважаючи на те, що ті ніяк не можуть їм відповісти.

Серед тварин найбільш душевні стосунки складалися з собаками, а от серед дітей велику близькість до тварин відчували дівчинки (хоча в більш ранніх дослідженнях результати були на користь хлопчиків). Пояснити таке спілкування, ймовірно, можна тим, що дітям взагалі досить складно мати справу з людьми, нехай навіть і зі своїми однолітками: в 12 років соціальні навички ще не цілком розвинені, щоб адекватно реагувати на складну психіку іншої людини.

Можливо, для того, щоб дитина нормально розвивалася в соціальному відношенні, в будинку дійсно має бути яка-небудь тварина - щоб завжди було з ким поговорити.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme