Луценко назвав найкриміногенніші регіони України

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що громадськість має знати криміногенну статистику в державі

Про це він заявив на нараді в ГПУ, передає Depo.ua.

"Я хотів би звернути увагу на статистику, яка чомусь, останнім часом, стала закритою. Криміногенна статистика є дуже гострою, але закривати її, з моєї точки зору, є м'яко кажучи не розумним. Ми маємо зрозуміти в яких умовах і при яких викликах, хто, що і як робить", - заявив генпрокурор.

Він зазначив, що три прокурори здійснювали процесуальне керівництво у майже двох мільйонах кримінальних проваджень.

"Криміногенна ситуація у більшості регіонів викликає занепокоєння. Її причини війна, безробіття, дезорганізація правоохоронних органів. Торік зареєстровано 1 млн 124 тис 401 кримінальних проваджень", - розповів Луценко.

Також Луценко навів статистику злочинів на 10 тисяч населення: у 2013 році – 123 злочини, у минулому році – 139. У Запорізькій області у 2016 році зафіксовано 273 злочини на 10 тисяч населення, це вдвічі більше ніж по державі; у Кіровоградській – 191; Харківській – 186; Київській – 168, Києві – 265.

"Статистика розкриття кримінальних справ: у 2013 році розкривалося 45% злочинів від всього масиву облікованих, в 2014 – 44%, у 2015 – 39%, але минулого року менше 30%, це нижче норми", - констатував генпрокурор.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme