Луценко розповів про ферми рабів в Україні та бездіяльність поліції

В Україні майже не розслідуються справи про торгівлю людьми

Про це під час звіту про роботу у 2016 році заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає Depo.ua.

"Неадекватною є результати Нацполіції з розкриття фактів торгівлі людьми. Якщо міжнародні інституції помістять Україну в червону зону, що унеможливить допомогу правоохоронним органам, якщо така динаміка за торгівлі збережеться", - зазначив Луценко.

Він навів невтішну статистику.

"У 2005 році був створений департамент МВФ з розслідування торгівлі людьми. На той момент були тисячі проваджень. Зараз десятки, в суд ідуть одиниці. Найбільша хвороба перекваліфікація – замість відповідної статі, де поліція мала би притягувати за торгівлю людьми, перекваліфіковують у що завгодно", – констатував генпрокурор.

Луценко навів кілька прикладів.

"Просто в аеропорту затримують організатора вивозу в сексуальне рабство, він отримує лише сутенерство. Просто в полі затримують людину, яка до рабської праці змушує десятки людей у Вінницькій області. Газета пише, 39 рабів працювало на фермі. Потерпілих – двоє. Це 37 добровільних рабів було? Чи треба було розвалити справу, яка завершилася незаконною фінансовою винагородою", - риторично запитав генпрокурор.

Луценко додав, що це б'є по іміджу України.

"Особисте завдання кожного регіонального прокурора. 116 проваджень за весь рік. Це менше як кількість людей в департаменті. 20 вироків, 6 притягнених, 15 вироків не пов'язані з триманням під вартою. Ау, прокурори, ви маєте піклуватися про це. Ніхто не сидить за торгівлю людьми", - констатував Луценко.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme