Луценко прозвітував перед річницею розстрілів на Майдані

Генеральна прокуратура розслідує сотні кримінальних проваджень, пов'язаних із злочинами проти учасників Революції Гідності

І якщо з департаменту спецрозлідувань ГПУ справи вже направляють до суду, то місцеві прокуратури недопрацьовують, прозвітував за рік роботи генпрокурор Юрій Луценко під час сьогоднішньої колегії у відомстві та на прес-конференції, передає Depo.ua.

15:47. Справа Майдану: Підозри вручені 353 особам, в тому числі 34 екс-посадовцям

Підозру про злочини проти учасників Майдану вручені 353

"Органами прокуратури станом на сьогоднішній день розслідується 259 проваджень щодо злочинів, вчинених під час Революції Гідності. З них 14 слідство веде ГПУ, 245 - в областях. Про підозри повідомлено 353 особам, з них ГПУ - 201", - поінформував Луценко.

За його даними, серед підозрюваних 34 високопосадовців, 127 правоохоронців і 32 "тітушок". "Підозри оголошені екс-президенту Януковичу, екс-міністру внутрішніх справ Захарченку, екс-директору департамету забезпечення України Зінову, екс-командувачу ВВ Шуляку, екс-заступнику міністра внутрішніх справ Ракушняку, екс-голові СБУ Якименку, екс-прем'єру Азаров, екс-генпрокурору Пшонці...", - перелічив генпрокурор.

15:05 Луценко придумав, як не дати Януковичу і Ко оскаржити вироки в ЄСПЛ

Генеральна прокуратура під корегує підозру для екс-президента Віктора Януковича та його силовиків після ухвалення парламентом поправок до законодавства про заочне засудження

"Я поставлю вимогу перед Горбатюком відразу після ухвалення цього закону відредагувати підозру, і дати оновлену підозру і обвинувальний акт Януковичу, Захарченку, Якименку та іншим за незаконне оголошення АТО, залучення спецпідрозділів для розгону Майдану, що призвело до сотні жертв і сотень потерпілих", – пообіцяв Луценко.

Він додав, що потрібно змінити законодавство, щоб Янукович і поплічники не змогли оскаржити вироки в Європейському суді з прав людини: адже відповідний закон діє лише квітня 2016 року по квітень 2017 року.

14:08. Луценко послав прокурорів звітувати на Майдан

Прокурори, які розслідують злочини проти учасників Революції Гідності мають вийти до людей 18 січня

"Горбатюк і 12 регіональних прокурорів досі розслідують 30 проваджень за фактами протидії мирним протестам. Якщо з департаменту Горбатюка постійно надходять справи до суду, треба віддати належне активізації роботи, то регіональні прокурори просто забули ці справи. Тому, колеги, вісімнадцятого числа в 11.00 кожен з вас покладе квіти до пам'ятних знаків загиблим на Майдані і пояснить, що він робить з усіма провадженнями у себе в області", - сказав Луценко.

Він додав, що прокурори мають вийди до людей "без будь-якої охорони".

Крім того, Луценко дав півроку на розслідування справи злочинів екс-президента України Віктора Януковича.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme