Луценко: Кацуба, який визнав провину, сплатив 100 млн грн

Колишній заступник голови "Нафтогазу" Олександр Кацуба визнав свою провину та уклав угоду зі слідством, а вчора він вніс 100 млн грн

Про це під час брифінгу зі звітом за 2016 рік повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає Depo.ua.

"Вчора завершилося робота з паном Кацубою, який написав на мене заяву про бажання укласти угоди і дати свідчення на тих, хто завдав державі збитків при функціонуванні підприємства "Україна 2020" – півмільярда збитків за операціями з підакцизними товарами, а також нафтовими вежами, встановленими в Чорному морі", - зазначив Луценко.

Він додав, що вчора Кацуба вніс 100 млн грн, які "є передумовою для розгляду судом угоди про визнання його винним і визначення покарання".

Нагадаємо, у червні Генпрокуратура затримала Олександра Кацубу у справі компанії "Газ Україна 2020" за двома статтями - створення злочинної організації та привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем.

Кацуба відомий за газовими махінаціями - здійснив закупівлю скандальних "вишок Бойка" за значно завищеною ціною. У жовтні 2015 року МВС оголосило у розшук колишніх заступників керівника "Нафтогазу" братів Олександра та Сергія Кацуб, які зникли 25 та 27 вересня. Він визнав провину наприкінці 2016 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme