Уряд запровадив надзвичайні заходи в українській енергетиці

Кабінет міністрів України запровадив надзвичайні заходи в енергосистемі України через блокування постачання антрацитового вугілля на українські ТЕЦ

Відповідне рішення уряд схвалив сьогодні на позачерговому засіданні, передає Depo.ua.

"Ми сьогодні зібрали уряд, щоб прийняти рішення про запровадження надзвичайних заходів в енергетичній системі нашої країни. Наголошую на тому, що цей дифіцит вугілля створений абсолютно штучно і поіменний список людей, які це зробили знає вся Україна. Уряд готовий жорстко боротися з будь-яким проявом контрабанди, але боротися з українським суспільством з людьми - неприпустимо", - пояснив естрене засідання уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

У свою чергу, міністр палива та енергетики Ігор Насалик зазначив, що надзвичайні заходи направлені на те, щоб мінімізувати витрати антрацитової групи вугілля на теплових генераціях держави, при цьому забезпечивши повну стабільність роботи об'єднаної енергетичної системи держави.

"У виникненні нагальної проблеми і у пропорції між споживанням та виробленням енергетики все-таки ми будемо задіювати віялові відключення, щоб збалансувати вироблення і споживання електроенергії. Також розроблення графіку навантаження на електросистеми України", - сказав Насалик.

"Крім того, компанія "Енергоатом" буде дотримуватись графіку навантаження на енергетичні системи України і увійде в недільне маневрування атомними блоками", - додав він.

За словами міністра, всі ці заходи дозволять мінімізувати споживання антрацитової групи у зимовий період в середньому на 300-350 тисяч тонн.

Нагадаємо, в Україні вже третій тиждень триває блокада колій, якими поставляється вугілля з окупованих територій Донбасу.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступив проти самовільної блокади Донбасу, яка загрожує зривом опалювального сезону.

Гройсман заявив, що не бачить альтернативи постачанню вугілля з підприємств на окупованому Донбасі для того, щоб забезпечити теплопостачання.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme