Гербст: Фіаско Флінна підштовхнуло Трампа до тверезішої політики щодо Москви

Останні події зі звільненням ключового радника президента США Майкла Флінна, який не приховував своєї проросійської позиції, підштовхнули нинішню адміністрацію Білого дому заявити про збереження жорсткої позиції щодо Москви

Про це заявив колишній посол США в Україні Джон Гербст, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

Водночас, за його словами, це може стати гарним початком посилення політики США.

"Майкла Флінна спіймали на брехні, коли він заперечував обговорення санкцій з російським послом. Цей скандал лише загострив увагу на зайвому й небезпечному інтересі Білого дому запропонувати Кремлю незаслужені поступки", - зауважив колишній американський дипломат, а нині директор Євразійського центру ім. Діну Патрісіу Атлантичної ради.

Він назвав відставку генерала Флінна однією з головних невдач для нинішньої політики Білого дому щодо зближення з Москвою. На переконання експерта, це веде до того, до чого закликають демократи та деякі республіканці в Конгресі, а саме – розслідувати можливі зв'язки Флінна і навіть президента Трампа з Кремлем.

"Критика з боку лідерів Конгресу, зокрема, сенатора Маккейна, а також лідера республіканської більшості Макконнелла й спікера Палати представників Райана, схоже, не відвадила Білий дім від того, щоб припинити обговорення про перегляд та скасування санкцій", - підкреслив експерт. Він додав, що адміністрацію Трампа також не бентежило, що Путін збільшив рівень насильства на Донбасі після телефонної розмови з Вашингтоном.

У цьому сенсі фіаско Флінна "підштовхнуло нову адміністрацію до більш тверезої політики у відповідь на ревізіонізм Кремля", охарактеризував Гербст останні заяви Білого дому про збереження жорсткої позиції проти Росії. Можливо, це просто показуха для того, щоб заспокоїти людей, припустив експерт.

"Моя надія полягає в тому, що це лише початок набагато більш реалістичного розуміння (адміністрацією Трампа – ред.) небезпечних намірів Москви, а також посилення політики Сполучених Штатів відносно Росії", - підсумував Гербст.

Нагадаємо, 14 лютого ЗМІ повідомили, що радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку через скандал, пов'язаний з його контактами з російським послом.

Зокрема, Флінну закидають його телефонні розмови з послом Росії в США Сергієм Кисляком, зокрема, з питань санкцій США проти Росії. Сам Флін у пояснювальному листі визнав, що "через швидкий темп розвитку подій, випадково надав обраному віце-президенту та іншим неповну інформацію про телефонні переговори з російським послом".

В Білому домі пояснили рішення щодо відставки тим, що президент втратив довіру до ключового радника у своїй адміністрації.

Виконуючим обов'язки радника президента США з нацбезпеки призначили генерала Джозефа Келлога.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme