UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Франція готова до російських кібератак на виборах, - МЗС

Глава МЗС Франції Жан-Марк Еро заявив в середу, що Париж готовий до дій у відповідь у разі втручання інших країн у хід президентських виборів в країні

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Інтерфакс".

"Ми не дозволимо будь-якого втручання в наш виборчий процес, ні з боку Росії, ні з боку будь-якої іншої країни", - наводять західні ЗМІ слова Еро.

Він додав, що Франція встановить певні межі, "включаючи відповідні заходи, коли це буде необхідно, так як жодна іноземна держава не може впливати на вибір французів, жодна іноземна держава не може вибирати майбутнього президента нашої Республіки".

Раніше в Генеральному директораті зовнішньої безпеки висловлювали стурбованість тим, що Росія може спробувати використовувати хакерів та інтернет-технології, щоб спробувати допомогти кандидату в президенти Франції від ультраправих Марін Ле Пен домогтися успіху. Віце-президент "Національного фронту" Флоріан Філіппо, в свою чергу, заявляв, що захист партій від кібератак - скоріше завдання держави, а не самих партій.

Видання "Канар аншене", в свою чергу, відзначало, що в Парижі вкрай серйозно ставляться до загрози подібного роду втручання в процес виборів, що цій темі буде присвячений найближчу раду з питань оборони в Єлисейському палаці.

Нагадаємо, що вчора про хакерські атаки і замовні статті з "чорним піаром" з боку Росії заявили у штабі Емануеля Макрона, одного з фаворитів президентської гонки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme