Флінн розповів про "зраду" з російським послом

Екс-радник Трампа з нацбезпеки Майкл Флінн заявив, що в розмовах з послом він "не перетинав кордонів" і не зачіпав тему санкцій, введених США проти Росії

Про це він розповів виданню The Daily Caller News Foundation у свій останній робочий день на посаді радника президента США, передає Depo.ua.

"Розмова була не про санкції, а про тих 35 людей, які були вислані. І ось що в підсумку все вийшло", - поскаржився Флінн.

"Насправді розмова була такою: "Так, я знаю, що сталося. Ми розглянемо всі". Але я ніколи не говорив нічого схожого на "ми плануємо переглянути санкції" або щось в цьому дусі", - пояснив екс-радник.

Флінн також висловив занепокоєння з приводу витоку секретних даних в пресу. "Ви називаєте це витоками, але це справжнісінький кримінальний злочин", - заявив Флінн. "У деяких випадках мова йде про інформацію, яка була винесена за межі засекреченої системи і потім передана журналістам. Це злочин", - резюмував Флінн.

Крім того, колишній радник пояснив, чому не боровся за збереження своєї посади. "Я не пручався, бо я не такий хлопець. Я за лаштунками. Я завжди був за лаштунками. Але це смішно. Це просто вийшло з-під контролю. Я став міжнародною знаменитістю за помилкових причин", - пояснив він.

Нагадаємо, американська контррозвідка провела розслідування ймовірних зв'язків між радником з національної безпеки президента США Майклом Флінном і Росією. Терміни початку розслідування і його підсумки невідомі. Спецслужби ставили перед собою завдання з'ясувати характер контактів Флінна з російськими чиновниками і ступінь їх законності.

14 лютого ЗМІ повідомили, що радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку через скандал, пов'язаний з його контактами з російським послом.

Зокрема, Флінну закидають його телефонні розмови з послом Росії в США Сергієм Кисляком, зокрема, з питань санкцій США проти Росії. Сам Флін у пояснювальному листі визнав, що "через швидкий темп розвитку подій, випадково надав обраному віце-президенту та іншим неповну інформацію про телефонні переговори з російським послом".

Виконуючим обов'язки радника президента США з нацбезпеки призначили генерала Джозефа Келлога.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme