Депутат Львівської обласної ради видер у дівчини телефон і стер запис

Заступник голови Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Андрій Болкун вважає, що це безпрецедентний випадок за всю історію Львівської обласної  ради

Під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я Львівської облради, депутат фракції від блоку Петра Порошенка Іван Лабай видер телефон у журналіста і видалив диктофонний запис. Про це пише Depo.Львів з посиланням на Галінфо.

Події розгортались так. За 10 хвилин до закінчення засідання комісії, журналіст спробував забрати свій телефон, який працював в режимі запису і водночас "заряджався". Телефон лежав біля крісла, на яке перед тим підсів Іван Лабай. Депутат почав вимагати стерти запис, але діставши відмову, видер телефон із рук журналіста, і власними руками видалив 30-хвилинний запис.

Іван Лабай пояснив свій вчинок тим, що журналіст, начебто заряджаючи телефон, спеціально хотів записати конфіденційну інформацію у той момент, коли він, Іван Лабай, обговорював з в. о. директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Іриною Микичак, власні питання.

Цікаво, що попередньо журналіст попросив дозволу в Ірини Микитчак, яка сиділа біля розетки, поставити біля неї телефон. І вже згодом до чиновниці підсів депутат Іван Лабай.

Хочемо нагадати депутатові, головному лікареві Пустомитівської центральної районної лікарні Івану Лабаю, що засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я Львівської облради – це публічний захід, а тому такі його дії є перешкоджанням діяльності журналіста, що карається Законом. Не кажучи вже про те, що виривати телефон у дівчини з рук і порпатись у ньому – це просто хамський вчинок. Якщо вже є потреба поділитись з Іриною Микичак інформацією, яку слід приховувати від громадськості, то слід перед тим подбати про місце зустрічі.

Заступник голови Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Андрій Болкун вважає, що це безпрецедентний випадок за всю історію Львівської обласної ради.

"Такого ще ніколи не було, щоб член комісії дозволив собі виривати телефон у журналіста. Це жах, маразм і втручання у професійну діяльність журналіста, що підлягає кримінальному переслідуванню. Я вважаю, що поліція могла б у даному випадку відкрити впровадження в справі і вивчити ситуацію. І я думаю, що це питання ми розглянемо на Спілці журналістів, аби правильно відреагувати на такий випадок. Це хамство, порушення норм. Людина, яка це зробила, може бути номінантом на звання "Ворог преси". Бо ще жоден політик, не дозволив виривати в журналіста телефон, і знищувати його запис, який він зробив у публічному місці, під час публічного заходу. Якщо людина вільна, відкрита, яка нічого не боїться, вона не буде так реагувати. Напевно, вони говорили про якісь цікаві речі, які журналісту слухати не потрібно".

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme