Чому ми забуваємо, навіщо йшли до кімнати: Таємницю розкрито

За словами провідних психологів, справа в дверях та проходах

Чому ми забуваємо, навіщо йшли до кімнат…

Мабуть, кожен стикався з такою ситуацією, коли ви вийшли, наприклад, до ванни взяти розчіску, а прийшовши туди просто про це забули, пише Depo.Закарпаття з посиланням на "Бджолу".

А коли повернулись до "першого пункту", згадали, нащо ви заходили до ванни. Не треба лякатися чи дивуватися цьому: такій забудькуватості є наукове пояснення.

За словами провідних психологів, справа зовсім не в вас, а в дверях та проходах! Справа в тому, що при проході через дверний проріз у свідомості людини спрацьовує певний механізм – "кордон подій". Він працює за принципом відділення одного набору наших спогадів від іншого.

Завдяки цьому механізму мозок ""направляє в архів" ті думки, які народилися в ньому в попередній локації, звільняючи місце для нових вражень і завдань. ""Межі подій" сприяють тому, що ми легко перемикається на виконання нових справ, впорядковуючи до і після цього отриману інформацію.

І коли ми прямуємо в інший простір (кімнату), спрацьовує цей механізм, відправляючи в "архів" думки, які володіли розумом ще буквально хвилину тому.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme