Черниш вважає, що блокувальники Донбасу діють синхронно з терористами

Учасники блокади непідконтрольної території Донбасу своїми діями допомагають бойовикам відібрати в України промислові підприємства

Як передає Depo.Донбас, таку думку висловив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Це синхронні дії з тими, хто хотів відняти у нас промислові галузі на непідконтрольній території, хто блокував їхню роботу раніше. Ця синхронність викликає низку питань", - сказав Черниш.

За його словами, українська делегація в Мінську боролася за те, щоб Україна зберегла контроль над важливими для економіки підприємствами, і це вдалося. Люди ж, які зараз блокують переміщення товарів, ставлять під удар дипломатичні здобутки української сторони, додав міністр.

"Всі міжнародні партнери, в тому числі і Росія, погодилися, що Україна збереже контроль над частиною важливих складових економіки всієї України. Було нелегко. Ви пам'ятаєте, як дорогу перекривали працівники залізниці, і тоді гостро постало питання про так звану націоналізацію. Ми знайшли механізми, як зберегти контроль над залізницею. Те ж саме стосується металургійної, вугільної галузі, енергетики", - заявив міністр.

Нинішню блокаду непідконтрольної території Черниш назвав "ножем у спину політико-дипломатичному процесу".

Він також нагадав, що території Донбасу, незважаючи на бойові дії, мають загальне водо- й електропостачання, тому блокада якоїсь однієї частини неможлива.

"Якщо хтось би заблокував водопостачання Донецька, то він автоматично заблокував би Маріуполь. Луганська ТЕС отримує вугілля з непідконтрольної території, але це є джерелом електропостачання для всієї області. Всі кажуть, що відновили електропостачання Авдіївки, але відновили з непідконтрольної території. Саме тому наші бригади заходили в буферну зону, щоб відремонтувати лінії електропередач", - розповів Черниш.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme