Це не перестрілки, а бойові дії: В ООН бояться загострення на Донбасі

В ООН побоюються, що на сході України знову може статися серйозна ескалація бойових дій

Про це на брифінгу в Женеві заявив гуманітарний координатор ООН в Україні Ніл Волкер, передає Depo.ua з посиланням на Центр новин ООН.

Під час останнього спалаху насильства в районі міст Авдіївка, Ясинувата, Макіївка і Донецьк наприкінці січня - початку лютого було зареєстровано близько 40 тис. випадків порушення режиму припинення вогню.

"Вкрай інтенсивні збройні сутички проходили з 29 січня по 3 лютого. У цей період було зареєстровано 30 тис. порушень режиму припинення вогню. Зазвичай стільки порушень спостерігається за місяць", - сказав представник ООН.

Він підкреслив, що нічого подібного не відбувалося з часу боїв в районі Дебальцевого в березні 2016 року.

"Я думаю, дуже важливо розуміти, що це не просто перестрілки. Це бойові дії...", - зазначив Волкер.

За його словами, дистанція "між воюючими сторонами - збройними сепаратистами і урядовими військами" значно скоротилася.

"Зараз вони стоять лицем до лиця. Ми також бачимо нарощування важких озброєнь, що є грубим порушенням Мінських угод", - сказав Волкер журналістам у Женеві.

"Ситуація, звичайно, дуже напружена. Цілком може статися нова ескалація бойових дій, хоч зараз ми начебто спостерігаємо затишшя. Це, звичайно, добре, але у нас немає жодної впевненості в тому, що воно буде тривалим", - додав гуманітарний координатор ООН.

Нагадаємо, з 29 січня по 5 лютого бойовики вели масований обстріл Авдіївки, використовуючи важку артилерію, системи "Град" і танки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme