UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Альпіністи ХАЕС підкорили найвищі вершини Карпат

Четверо нетішинців взяли участь в навчально-тренувальних зборах

Альпіністи ХАЕС підкорили найвищі вершин…

З прапором України та Енергоатома альпіністи міста енергетиків піднялися на вершини карпатських гір - Говерлу та Петрос, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на сайт Енергоатому.

Разом із представниками Хмельницької Федерації альпінізму і скелелазіння, четверо учасників нетішинського клубу "Вершина", яким опікується працівник Хмельницької АЕС Олександр Веремійчук взяли участь в навчально-тренувальних зборах у Карпатах.

Цілий тиждень альпіністи Хмельниччини вчилися виживати в горах взимку, а головне - підкорювати, хоч порівняно невеликі, але підступні у зимовий час вершини карпатських гір.

Говерла - найвища вершина України зустріла спортсменів сонячною і помірною погодою, водночас, як Петрос випробував на міцність, зустрівши скелелазів штормовим вітром та оповивши густим туманом. Недарма її називають "грозовою горою" і вважають однією з найбільш небезпечних.

"Взимку підійматися на Петрос - це як в літній період підкоряти вершину гори Ельбрус із категорією складності 2 Б," - каже Олександр Веремійчук.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme