З'явився пояснювальний лист радника Трампа, який "вляпався" у скандал з Кремлем

У мережі оприлюднили пояснювального листа Майкла Флінна, якого звільнили з посади радника президента США Дональда Трампа з питань нацбезпеки 

Листа, який Білий Дім розіслав ЗМІ, опублікувала газета TheNewYorkTimes, передає Depo.ua.

"Виконуючи свої обов'язки в якості радника з національної безпеки, я провів багато телефонних переговорів із зарубіжними колегами, міністрами і послами. Ці переговори повинні були сприяти плавному переходу і створити необхідні відносини між президентом, його радниками та іноземними лідерами. Такі переговори є стандартною практикою при переході (влади, - ред.) такої важливості. На жаль, через швидкий темп розвитку подій, я випадково надав обраному віце-президенту та іншим неповну інформацію про мої телефонні переговори з російським послом. Я щиро вибачився перед президентом і віце-президентом, і вони прийняли мої вибачення", - написав Флінн.

Він наголосив, що протягом більш ніж 33 років військової служби завжди виконував свої обов'язки "з граничною чесністю і щирістю по відношенню до тих, кому служив, включаючи президента США".

"Оголошуючи про свою відставку, я задоволений служити нашій нації та американському народу. Це була велика честь служити президенту Трампу, який всього за три тижні переорієнтував американську зовнішню політику докорінно, відновивши лідируючі позиції Америки в світі. Я хотів би подякувати президенту Трампу за його особисту відданість, а тих, з ким працював протягом всієї кампанії...Я знаю, що з сильним керівництвом президента Дональда Трампа і віце-президента Майка Пенса, а також чудовою командою, яку вони збирають, вони увійдуть в історію як одні з найбільших урядів в історії США, і я твердо вірю, що вони будуть добре служити американському народу, так як всі вони працюють разом, щоб допомогти зробити Америку великою знову", - йдеться в листі Флінна.

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ повідомили, що радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку через скандал, пов'язаний з його контактами з російським послом.

Зокрема, Флінну закидають його телефонні розмови з послом Росії в США Сергієм Кисляком, зокрема, з питань санкцій США проти Росії.

Виконуючим обов'язки радника президента США з нацбезпеки призначили генерала Джозефа Келлога.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme