В ОАЕ влітку запрацює повітряне безпілотне таксі

Управління доріг та транспорту Дубая запланувало на липень цього року запуск служби таксі з безпілотними літаючими машинами

Про це заявив глава Управління Маттар аль-Тайєр в понеділок, 13 лютого, повідомляє Depo.ua із посиланням на AP.

Безпілотник моделі Ehang 184, розроблений Управлінням спільно з китайською фірмою Ehang, був представлений на Всесвітньому урядовому саміті в Дубаї, що проходив з 12 по 14 лютого. За словами аль-Тайєра, дрон може перевозити вантажі масою до 110 кілограмів, і успішно пройшов льотні випробування.

За зовнішнім виглядом новий літальний апарат нагадує вертоліт довжиною 3,9 метра, шириною чотири метри і висотою 1,6 метра. Вага транспортного засобу становить 250 кілограмів. Ehang 184 оснащений тачскріном, на якому пасажир може вибрати пункт призначення. Кількість можливих точок зльоту і посадки обмежена, а польоти контролюються фахівцями з землі через систему бездротового зв'язку.

Дрон здатний перебувати в повітрі протягом 30 хвилин і розвивати швидкість до 160 кілометрів на годину, в той час як швидкість в межах міста, ймовірно, буде обмежена 100 кілометрами на годину. Безпілотне таксі спроектовано для польотів при будь-яких погодних умовах, крім грози, на максимальній висоті до 900 метрів.

Нагадаємо, що перші фото унікального повітряного таксі з'явилися місяць тому.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme