В Конго армія вбила більше 100 людей

Війскові Демократичної Республіки Конго вбили щонайменше 101 людину з групи бойовиків місцевого вождя Камвіна Нсапу з 9 по 13 лютого, в тому числі 39 жінок

Вбивства здійснювали солдати урядової армії Конго у боротьбі з бойовиками, що є послідовниками вбитого торік місцевого лідера Камвіни Нсапи, пише Depo.ua із посиланням на DW.

За даними прес-секретаря Управління верховного комісара ООН з прав людини Лізи Троссел, конголезькі солдати з автоматів стріляли в бойовиків, які були озброєні в основному мачете і списами. "Ми глибоко стурбовані повідомленнями про велику кількість смертей, якщо вони підтвердяться, це говоритиме про надмірне і непропорційне застосування сили з боку військових", - сказала вона.

За останні місяці в центральній частині Конго загинули сотні людей, а десятки тисяч були змушені залишити будинку через бої між військовими і бойовиками, які прагнуть помститися за смерть у серпні 2016 року свого лідера Камвіни Нсапу, котрий намагався очистити від державних силових органів провінції Касаї. "Схоже, що з тих пір бойовики стали більш радикальними, вони нападають на державні установи, в яких бачать символи держави. Фактичні коріння конфлікту дуже глибокі і дуже складні",- зазначила Троссел.

Багато з членів угрупування є ще дітьми, але представниця ООН не змогла підтвердити, чи були діти серед загиблих.

Нагадаємо, що в кінці січня в Конго розбилося два російських гелікоптери.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme