У Чернігові через "відкати" переслідують начальника виправної колонії

Завдана шкода державним інтересам складає 40 тис. грн

Слідчий відділ прокуратури області повідомив начальнику виправної колонії про підозру в розтраті чужого майна шляхом зловживання особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України) та підроблення офіційних документів (ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це повідомляє Depo.Суми з посиланням на прес-службу прокуратури Чернігівської області.

Як повідомлялося, у грудні 2016 року службові особи колонії уклали договори на виконання поточного ремонту установи та підписали документи, якими підтверджено виконання робіт, що фактично не здійснювалися.

Внаслідок таких дій з державного бюджету України безпідставно перераховані кошти на користь підрядника та заподіяно шкоду державним інтересам на суму 40 тис грн.

Нагадаємо, правоохоронці звинувачують директора департаменту ЖКГ Чернігівської облдержадміністрації Юрія Євтушенка у розкраданні коштів на ремонті соціальних об'єктів Чернігівщини.

За останні два роки з державного бюджету було виділено понад 30 мільйонів гривень на ремонт та реконструкцію лікарень та навчальних закладів Чернігівщини. Задокументовано, що весь цей час директор департаменту брав "відкати" з підрядних структур за сприяння в укладанні контрактів. У той же час адвокат Юрія Євтушенка спростовує інформацію про його затримання і стверджує, що СБУ проводила санкціоновані обшуки у квартирі та машині чиновника. А 40 тисяч доларів "відкату" - це його особисті задекларовані кошти.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернігів

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme