UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Угорщина безкоштовно дасть Закарпаттю 20 тис. вакцин від кору

Поставки препаратів з Угорщини розпочнуться вже за кілька днів

Угорщина безкоштовно дасть Закарпаттю 20…

Угорщина запропонувала 20 тисяч доз вакцини проти кору для медичних потреб Закарпатської області України, щоб запобігти поширенню епідемії цієї хвороби з сусідньої Румунії, пише Depo.Закарпаття з посиланням на Радіо Свобода.

Про це 13 лютого повідомив Іштван Ґрежа, уповноважений уряду Угорщини з питань співробітництва і координації урядових дій щодо розвитку області Саболч-Сатмар-Береґ і Закарпаття.

За словами Ґрежі, минулого року Угорщина зобов'язалася упродовж наступних п'яти років у разі необхідності забезпечити потреби Закарпаття у дефіцитних вакцинах для щеплення мешканців області різних вікових категорій.

Поставки цих препаратів з Угорщини у сусідній регіон України розпочнуться вже за кілька днів, щойно головний санітарний лікар Угорщини узгодить процедуру передачі вакцин із керівником відповідної служби Закарпаття.

Угорська сторона вивчає запит українських колег щодо вакцинації населення регіону у поточному році і вже розпочала процес державних закупівель ліків, виходячи з кошторису на суму майже 500 мільйонів форинтів (понад $ 1,7 млн).

Нагадаємо, Закарпаттю та Прикарпаттю загрожує небезпечна інфекція. У сусідній Румунії епідемія кору вже стала причиною летальних випадків.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme