UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Сумах хочуть, аби Гройсман підняв зарплати і вчителям

Обласна рада планує звернутись до уряду, парламенту та президента щодо необхідності врегулювання на державному рівні питання умов оплати праці педагогічних працівників закладів освіти

У Сумах хочуть, аби Гройсман підняв зарп…

У Сумській обласній раді зареєстровано проект рішення про звернення до президента, парламенту та Кабміну щодо встановлення справедливої оплати праці вчителів незалежно від джерел фінансування закладів освіти, повідомляє Depo.Суми.

"Депутати Сумської обласної ради з огляду на численні звернення органів місцевого самоврядування, обласної, міських, районних організацій профспілки працівників освіти і науки України висловлюють занепокоєння неврегульованістю на державному рівні питання оплати праці педагогічних працівників закладів освіти", - йдеться у проекті звернення.

Автори проекту звернення зазначають, що натепер педагогічні працівники за аналогічними посадами у різних за джерелами фінансування як освітніх закладах, так і в одному закладі за різними посадами, мають різні тарифікаційні розряди, а відповідно різні розміри посадових окладів.

До того ж з 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата встановлена на рівні 3200 гривень, а розмір посадового окладу працівника першого тарифного розряду – 1600 грн.

"Зважаючи на це, в галузі освіти склалася парадоксальна ситуація з рівнем посадових окладів кваліфікованих працівників, адже їх розміри, включно до 9 тарифного розряду, нижчі від мінімальної заробітної плати, - пишуть автори документу. - Такий стан справ викликає різке невдоволення працівників, створює несприятливу психологічну атмосферу у трудових колективах та сприяє соціальній напрузі у суспільстві".

Сумські обласні депутати планують офіційно на наступній сесії попросити урегулювати на загальнодержавному рівні ці питання з відповідним внесенням змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 974 "Про внесення змін у додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. №1298".

Сподіваємося на порозуміння та вирішення поставленого питання у найкоротші терміни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme