UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Першотравенську пояснили, чому користуються послугами збиткового КП

60% жителів міста не сплачує за теплопостачання, але відключити опалення чи перевести на індивідуальне поки немає можливості

У Першотравенську пояснили, чому користу…

В Першотравенську склалася критична ситуація з опаленням. Через багатомільйонні борги КП "Тепло" НАК "Нафтогаз" може припинити поставки газу для комунальних підприємств міста. Минулого тижня міськрада зібралася на позачергову сесію, щоб виділити з міського бюджету понад 2 млн грн на погашення заборгованості та уникнути відключення тепла у місті. Про це повідомляє Depo.Миколаїв з посиланням на "Первомайськ-Інфо".

Під час сесії депутати висловлювали своє невдоволення ситуацією, адже керівництво КП ще в минулому році знало про необхідність сплати коштів, але так і не провело ефективної роботи з населенням, 60% жителів міста просто не сплачують за тепло, коли комунальні установи сплачують 89% своїх рахунків. Мер Людмила Дромашко повідомила, що нині міськрада не може допустити відключення тепла, адже послугами централізованого опалення користуються чотири комунальні установи (школи та лікарні).

За словами Дромашко, влада роздумує поставити жителів перед фактом необхідності переходу на індивідуальне опалення. "Перед початком опалювального сезону у нас була вимога НАК "Нафтогазу" зробити розсрочення платежу станом у 20 млн на 60 місяців, що складає 336 тис. грн, які ми повинні щомісяця сплачувати. В іншому разі нам ніхто не надавав лімітів і не підписував договір на опалювальний сезон 2016-17 року. Таку місію підприємство виконало і зробило розсрочення на 60 місяців. Точніше, навіть на 55, тому що ця процедуру провели у жовтні, а закон, на який посилався "Нафтогаз" ухвалили ще в квітні", - зазначила мер.

КП є збитковим, але можливості перевести комунальні установи на індивідуальне опалення у міста немає, тому довелось йти на умови НАК "Нафтогаз". Як зазначає Дромашко, станом на 1 січня заборгованість у підприємства за використаний газ була в межах 5 млн, на частину коштів - майже на мільйон гривень - зробили залік. "Все інше допомогли частково і в нас за грудень місяць залишається непокритими 2 млн грн. Коли починався сезон, всі чітко знали, що КП з тими потужностями, які в нього залишились, буде практично працювати в збиток. Сьогодні навіть при 100% оплаті споживачами у нього є майже 1,5 млн грн видатків, тому що воно надає послуги дуже невеликій частині населення. Багато хто говорив, що КП треба було закрити. Це те, що стосується населення", - сказала мер.

Тому місто було вимушено, незважаючи на борги населення, користуватися послугами КП: об'єкти бюджетної сфери не могли перевести на індивідуальне опалення.

Нагадаємо, що з 12 жовтня Depo.ua називає Первомайськ Першотравенськом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme