UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Лукашенка почали судити за "дармоїдство"

Суд Центрального району Гомеля приступив до розгляду цивільної справи місцевого жителя проти податкової інспекції, яка визнала його "дармоїдмо"

Про це повідомили РИА "Новости" в суді, передає Depo.ua.

У квітні 2015 року президент Білорусії підписав так званий декрет "про дармоїда", відповідно до якого непрацюючі і не платять податків більше півроку працездатні жителі республіки повинні щорічно сплачувати збір в розмірі 20 базових величин (більше $ 200). Несплата або неповна сплата збору тягнуть за собою штраф або адміністративний арешт з обов'язковим залученням до громадських робіт. Термін сплати даного податку закінчується 20 лютого.

"Сьогодні судом Центрального району Гомеля розглядалося цивільну справу за скаргою Олександра Семенова на рішення інспекції міністерства з податків і зборів по Центральному району Гомеля. Судовий розгляд по цивільній справі Семенова призначено на 21 лютого 2017 року", - сказав представник суду.

У свою чергу правозахисники відзначили, що у вівторок відбулося, по суті, досудове засідання, в ході якого сторони обмінялися думками.

Як повідомив правозахисний центр "Весна", 53-річний Семенов до 2015 року довгий час працював в Росії, де у нього був свій бізнес. Потім він повернувся до Білорусі, де, за його словами, живе на заощадження. За даними правозахисників, Семенов намагається через суд "довести, що робота є правом, а не обов'язком громадян". Позивач також вимагає визнати себе таким, що бере участь у фінансуванні державних видатків, оскільки сплачує ПДВ, споживаючи товари та послуги, дорожній збір, земельний податок.

За даними міністерства з податків і зборів, поки лише близько 10% білорусів, яким надіслали повідомлення про сплату "податку на дармоїдство", заплатили цей збір. Всього повідомлення про сплату податку отримали понад 470 тисяч громадян Білорусії.

Нагадаємо, що Лукашенко заявив про початок боротьби з "дармоїдами" ще 20 жовтня минулого року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme