У Харкові підполковника СБУ впіймали п'яним за кермом

Чоловік погрожував копам "закрити за тероризм"

У Харкові підполковника СБУ впіймали п&#…

Як передає Depo.Харків, про це у "Фейсбук" повідомив волонтер Роман Сініцин.

За його відомостями, екіпаж патрульної поліції Харкова зупинив підполковника, старшого оперуповноваженого Управління СБУ в Харківській області Олега Язвенюка 11 лютого. У чоловіка були явні ознаки алкогольного сп'яніння.

Волонтер зауважив, що як тільки Язвенюка зупинили патрульні на місце приїхала "група підтримки" працівника СБУ. Ці люди "усіма можливими методами намагались Олега відмазати, а копів залякати". Начебто Язвенюку стало погано і його забрала "швидка". Однак разом із медбригадою до лікарні поїхали харківські активісти та журналісти.

Сініцин наголосив, що працівник СБУ вже попадався на їзді за кермом автомобіля у стані алкогольного сп'яніння.

"Звучало: "ми вас закриємо за тероризм", "я тебе застрілю рано чи пізно" і від Олега і від його кентів з ксівами. Власне кажучи, копи уже ловили Олега п'яним і він якось загубив свій пристрій. Для відстрілу гумових куль. Ствол, якщо по-нашому, але це таке. З ким не буває. Ще Олега копи ловили в квітні 16 року, п'яним за кермом. Тоді це коштувало Олегу пару тисяч гривень штрафу", - зауважив Сініцин.

Волонтер наголосив, що патрульні так і не склали протокол на Язвенюка, "бо його забрали в операційну".

"Учора ми це питання піднімали на Громадська рада з питань оновлення СБУ. Сьогодні на Голову СБУ пішов лист за підписом Yaroslav Antonyak з вимогою притягнути до відповідальності Олега (звільнити). Хоча його ніби то і так уже звільнили, заднім числом як це часто робиться. Але основне – це встановити осіб, які приїхали його відмазувати і погрожували копам. Посади і прізвища. Притягнути їх до відповідальності. Ініціювати службове розслідування і передати матеріали справи не місцевим, а ВБ центрального апарату СБУ", - підкреслив Сініцин.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme