UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Рева: Якби в Україні не зробили запаси вугілля, сьогодні була б катастрофа

Якщо б у свій час уряд не забезпечив необхідний запас вугілля в країні, сьогодні вже наступила б катастрофа

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, коментуючи блокаду поставок вугілля з окупованого Донбасу, передає Depo.Донбас з посиланням на "112 Україна".

"Я пам'ятаю засідання енергетичного штабу влітку і пам'ятаю, як прем'єр жорстко ставив питання про необхідні запаси вугілля на наших теплових станціях. Я пам'ятаю, що багато говорили, що ви хвилюєтеся, налагоджені поставки, у нас все буде нормально. А він каже: "Ви знаєте, у мене таке відчуття, що все може змінитися в один день". Тому потрібно створити запаси вугілля на випадок будь-яких непередбачених ситуацій. Сьогодні, якщо б цього не було зроблено, вже три тижні блокують, і вчора засідав Енергетичний штаб, якби у нас не було зроблено цього запасу і уряд не подумав, вже б сьогодні була катастрофа і трагедія", - сказав міністр.

За його словами, завдяки необхідним і своєчасним діям КМУ українці сьогодні не відчувають негативні наслідки блокади.

Як повідомлялось раніше, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступив проти самовільної блокади Донбасу, яка загрожує зривом опалювального сезону.

Нагадаємо, в Україні вже третій тиждень триває блокада колій, якими поставляється вугілля з окупованих територій Донбасу. Прем'єр Гройсман заявив, що не бачить альтернативи постачанню вугілля з підприємств на окупованому Донбасі для того, щоб забезпечити теплопостачання.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme