Проросійський Флінн пішов з посади радника Трампа, - ЗМІ

Радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн пішов із займаної ним посади

Про це йдеться в листі Флінна, копію якого має телеканал CNN, передає Depo.ua.

"Я ненавмисно надав обраному віце-президенту та іншим неповну інформацію про мої контакти з послом Росії. Я щиро вибачився перед президентом і віце-президентом, і вони прийняли мої вибачення", — якого володіє канал.

Повідомлення про його відставку з'явилася після того, як стало відомо, що Міністерство юстиції США попередило адміністрацію Трампа в січні, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо його комунікацій з російським послом, і що він є "потенційно уразливий для шантажу з боку Росії".

За словами джерел, Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого.

Зазначається, що відставка Флінна менш ніж через місяць роботи на посаді радника робить його роботу однієї з "найкоротших" серед старших радників президента США в сучасній історії.

Виконуючим обов'язки радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки призначений генерал-лейтенант у відставці Джозеф Кіт Келлогг.

Раніше Келлогг був призначений керівником апарату Ради нацбезпеки. Він консультував Трампа з питань нацбезпеки в ході виборчої кампанії.

Нагадаємо, що американська контррозвідка провела розслідування ймовірних зв'язків між радником з національної безпеки президента США Майклом Флінном і Росією. Терміни початку розслідування і його підсумки невідомі. Спецслужби ставили перед собою завдання з'ясувати характер контактів Флінна з російськими чиновниками і ступінь їх законності.

Як повідомляли західні ЗМІ з посиланням на матеріали слідства, екс-генерал Майкл Флінн, який неодноразово висловлював погляди на підтримку Росії, у минулому перебував під слідством за неправомірне поширення секретних матеріалів іноземним військовим.

The Washington Post писала, що міністерство юстиції США попереджало адміністрацію президента США Дональда Трампа про те, що Флінн "може бути уразливий для шантажу з боку Росії".

Сенатори-демократи Ед Мерки і Кріс Мерфі зажадали провести розслідування щодо змісту телефонних розмов радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкла Флінна з послом Росії у Вашингтоні Сергієм Кисляком.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme