Несунам алкоголю на Росії стане сутужніше

На Росії готують законопроект, який передбачає адміністративні санкції за переміщення міцної немаркованої алкогольної продукції

Відповідний документ підтримало Міністерство фінансів Росії як один з пунктів "дорожньої карти" щодо стабілізації ситуації на алкогольному ринку в листі, адресованому уряду, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Газету.ру".

Як обґрунтування проекту, розробленого групою сенаторів, наводяться часті випадки незаконного обігу казахстанської горілки, зокрема її переміщення через кордон на території Росії. Йдеться про спиртовмісну продукції міцністю понад 28%, не марковану відповідно до російського законодавства, в тому числі харчового.

Норму пропонується не поширювати на відносно невеликі обсяги рідини: 5 літрів на одну людину.

Також пропонується заборонити роздрібний продаж спиртовмісної продукції через торгові автомати.

Юристи називають зміну в законодавстві суттєвою і відзначають, що під заборону можуть потрапити й автомобільні "незамерзайки".

"Ситуація насправді набагато серйозніша, ніж можна собі уявити", - попередив партнер юридичної бюро "Замоскворіччя" Дмитро Шевченко.

Він наголосив, що низькотемпературні склоомиваючі рідини зазвичай містять не менш як 30% спирту. Виходить, що законопроект поширюється і на них.

Водночас заборона на продаж спиртовмісної рідини не торкнеться стекломою.

Нагадаємо, що на Росії також планують заборонити продавати алкоголь за знижками.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme