Не терпілося: Шість пар вінницьких молодят взяли "експрес-шлюб"

У Вінниці будь-який громадянин України може звернутися із заявою про укладення шлюбу впродовж 24 годин

Не терпілося: Шість пар вінницьких молод…

Сьогодні, 14 лютого, у День закоханих, у Вінниці шість пар молодят уклали "шлюб за добу" за пілотним проектом. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на "ВінницяОК".

23-річні Дмитро Ланецький та Антоніна Мусієнко знайомі вже три роки, хлопець два місяці тому повернувся з війська.

"Хотілося якнайшвидше стати справжньою сім'єю, без бюрократичної тяганини, а з датою – Днем святого Валентина вийшло випадково, просто у Дмитра вихідний припав на цей день", - каже наречена.

Як повідомив начальник Головного територіального управління юстиції в області Юрій Круголь, за пілотним проектом у Вінниці вже одружилося 10 пар.

"Оскільки послуги з реєстрації шлюбу у нас надаються за екстериторіальним принципом, не обов'язково бути вінничанином, будь-який громадянин України може звернутися із заявою про укладення шлюбу впродовж 24 годин",- повідомив Круголь.

Молодят з початком сімейного життя Привітав заступник міністра юстиції Сергій Шкляр. За його словами, окрім Вінниці, одружитися за добу нині можна ще в п'яти містах України, таку практику планують поширювати на всі населені пункти.

Заступник міністра пообіцяв, що у відомстві поміркують і над тим, як здешевити процес "експрес-одруження", адже у Вінниці ця послуга обходиться молодятам у 2 тисячі гривень.

Тим, хто хоче створити законну родину без зайвої тяганини слід звертатися Подільський туристично-інформаційний центр, що у Вежі на Європейській площі. Але урочиста реєстрація одруження відбувається не лише у Вежі, а й біля фонтану "Рошен", у холі міської ради та в 100-літньому історичному трамвайчику.

"Хоча можемо виконати будь-яку забаганку молодят і виїхати навіть за місто, щоправда, коштуватиме це в середньому на 500 гривень дорожче, - повідомив в директор Центру Володимир Ходацький.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme