В "Ахметенерго" відмовилися перерахувати киянам платіжки за опалення

Столичним жителям не варто очікувати зниження нарахувань за тепло, спожите у січні, – підстав для масових порахунків немає

В "Ахметенерго" відмовилися перерахувати…

Про це у колонці для "Української правди. Київ" написав комерційний директор ПАТ "Київенерго" Євген Бушма, повідомляє Depo.Київ.

Він відзначив, що причиною великих цифр у платіжках за тепло є подорожчання газу.

"Дорогий газ – дороге тепло. У вартості централізованого опалення питома вага газу сягає майже 80%. Але люди сподіваються, що то непорозуміння, потім перерахують. Підстав для масового перерахунку немає", - написав він.

Буша відзначив, що у січні, коли киян отримали платіжки, компанія отримувала сотні звернень на день з проханням перевірити, чи немає помилки у нарахуваннях.

"Нині у нас уже є 50 тисяч клієнтів (приблизно 5% нашої клієнтської бази), які за результатами інспекцій у січні отримають перерахунок вартості опалення за грудень. В основному це будинки-новобудови, де є технічна можливість встановити квартирні лічильники", - додав Бушма.

Крім того, за його словами, перерахунок можливий там, де неправильно розподілена опалювальна площа між житловими і комерційними приміщення, як у будинку по вулиці Кирилівській, де жителі отримали платіжки по 8 тисяч гривень.

"Але повторюсь, підстав для масового перерахунку немає. На днях кияни отримають платівки за опалення у січні. За нашими підрахунками, середня вартість опалення 1 кв. м у Києві складе 30 гривень. Але це в середньому. Розрахунок 90% вартості тепла, яке споживають столичні будинки, відбувається за показниками будинкових лічильників. І тут багато залежить від стану самої будівлі, її енергоефективності", - написав Бушма.

При цьому він додав, що "не платити за тепло означає залишитися без тепла".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що платіжки за опалення будуть перераховані 48 тисячам київських сімей. Раніше депутат Кличка визнав, що бойкотує платіжки за опалення від "Ахметенерго".

Як "Ахметенерго" скидає власну і чиновницьку недолугість на кишені киян

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme