На Львівщині з'явиться новий завод

На Львівщині відновлять унікальне родовище озокериту

На Львівщині з'явиться новий завод…

Як повідомляє Depo.Львів з посиланням на Бориславську міськраду, у місті Борислав планують відновити родовище озокериту.

У Бориславській міській раді відбулася нарада з питань відновлення Бориславського озокеритового родовища та будівництва заводу з виробництва йоду і брому.

Під час зустрічі було обговорено потенційні місця будівництва нової шахти та заводу озокеритової продукції, етапи ліквідації існуючої затопленої шахти і питання використання води, якою вона затоплена. Планується, що частину виробітку нової шахти будуть використовувати для лікування респіраторних захворювань.

Було запропоновано розглянути можливість оптимізації використання усіх видів газу на території Борислава з метою виробництва з нього (крім скрапленого газу) метанолу, як базової сировини для розвитку хімічної промисловості. Планується, що для отримання тепла будуть використовувати сонячну енергію.

Підготовлено звернення в "Укрнафта" із листами щодо погодження та сприяння у вивченні можливостей подальшого використання корисних копалин.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme