Мобілізація по-харківськи: Чоловіка забрали в армію через місяць після судового вироку

Харківський суд ухвалив рішення направити чоловіка в колонію-поселення після проходження служби за мобілізацією

Мобілізація по-харківськи: Чоловіка забр…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в рішенні Чугуївського міського суду Харківської області від 1 лютого 2017 року.

Суд розглядав клопотання кримінально-виконавчої інспекції про направлення в колонію-поселення засудженого чоловіка – безробітного, неодруженого мешканця Чугуєва, якого 8 квітня 2015 року суд за опір поліції та погрозу насильством щодо працівника поліції засудив до трьох років обмеження волі.

Вирок стосовно чоловіка надійшов до кримінально-виконавчої інспекції через 5 місяців після ухвалення. Після отримання вироку 27 серпня 2015 року інспекція звернулася до суду з відповідним клопотанням.

Того ж дня правоохоронці опитали батька засудженого. Чоловік пояснив, що його син у травні 2015 року, через місяць після ухвалення обвинувального року, був призваний за мобілізацією до лав Збройних Сил України. Суд встановив, що чоловік з 14 травня по 19 червня 2015 року проходив навчання у військовій частині, а з 19 червня 2015 року по 13 жовтня 2016 року – безпосередньо брав участь у проведенні АТО.

15 листопада 2016 року до Чугуївської кримінально-виконавчої інспекції з військової частини, де проходив службу чоловік, надійшли матеріали щодо його притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 172-20 КУпАП (розпивання пива та слабоалкогольних напоїв військовослужбовцем).

Згідно характеристики з місця служби чоловік зарекомендував себе з негативної сторони: недисциплінований, не проявляє повагу до командирів та старших начальників, накази командирів та начальників не виконує, відмовляється виконувати свої службові обов'язки, за характером неврівноважений та нерозсудливий, схильний до вживання спиртних напоїв.

У листопаді 2016 році засуджений прибув до кримінально-виконавчої інспекції та повідомив про перебування на службі в ЗСУ. При цьому чоловік заявив, що не згоден з вироком суду та не бажає їхати до виправного центру для відбування порання, але документи отримав. Протягом двох тижнів він так і не прибув до колонії-поселення.

14 грудня 2016 року засудженого оголосили в розшук. Однак під час слідства з'ясувалося, що в засудженого є довідка про проходження стаціонарного лікування, яке почалося після кінцевої дати прибуття в колонію.

Вивчивши матеріали справи, суд встановив, що засуджений ухиляється від відбування покарання у виді обмеження волі.

Суд постановив задовольнити клопотання кримінально-виконавчої інспекції про примусове направлення засудженого до колонії-поселення.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme