UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Місто на Вінниччині засипає сажею

Нову трубу для котельні чиновники обіцяють почати будувати лише навесні

Місто на Вінниччині засипає сажею…

Один з мікрорайонів міста Козятин, що на Вінниччині, цілодобово засипає сажею. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на ТСН.

Місцеві жителі впевнені, що сажу вітром заносить від комунальної котельні, яка працює на відходах деревини та лушпинні соняшника. Одна з жительок міста скаржиться: чотири місяці намагалась відмити вікна, меблі та посуд, але нічого не вийшло. Від смороду задихається весь мікрорайон.

"Ми всі - кандидати на захворювання легеневої системи - бронхіти, плевмани, бронхіальні астми", - вважає житель Козятина Микола Любимий.

Дві сотні громадян звернулися зі скаргами до міськради, прокуратури та управління екології. Чиновники кажуть, що труба котельні на 12 метрів нижча, ніж вимагають норми. Місцева котельня призначена для роботи на газі, однак, після того як місто від нього відмовилося, почали використовувати тверде паливо. Директор підприємства, що опікується котельнею запевняє, що паливо екологічно чисте.

Екологи кажуть, що котельня працює без будь-яких дозволів. Після сотень скарг вони перевірили підприємство і встановили факт забруднення атмосферного повітря. Утім, порахувати збитки екологи зможуть лише після закінченні опалювального сезону. Нову трубу для котельні чиновники обіцяють почати будувати лише навесні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme