Королева Єлизавета ІІ відкрила у Лондоні Центр кіберзахисту

Королева Єлизавета ІІ відкрила в Лондоні штаб-квартиру національного Центру кібербезпеки

Королева Єлизавета ІІ відкрила у Лондоні…

Як повідомляє Depo.ua з посиланням на BBC, завдання Центру – забезпечити більш повноцінний захист Великобританії від кібернападів, а також скоординувати дії у випадку таких інцидентів.

"Ми хочемо, щоб Велика Британія стала найважчою мішенню", - сказав глава Центру кібербезпеки Кіран Мартін.

Він стверджує, що серйозні кібератаки на Британію відбуваються майже 60 разів на місяць, тобто, двічі на добу.

За останні три місяці Центр виявив 188 подібних нападів другої та третьої категорій. "Ми стикалися з великими розкраданнями особистих даних, вторгненнями представників ворожих держав, збором даних про критично важливі об'єкти національної інфраструктури, і наше завдання полягає в тому, щоб якомога ефективніше з цим боротися", - зазначив Мартін.

Повідомляється, що Цнтр захищає не тільки урядові установи, а й всю економіку і суспільство уцілому, співпрацюватиме з політичними партіями та депутатами парламенту, даючи їм поради, як краще зберігати в безпеці свої особисті дані.

Особливе занепокоєння фахівців Центру викликає Росія, яка вдається до масштабних кібератак. "По-моєму, Росія істотно змінила свій підхід до кібератаки і готова їх застосовувати, що означає, що ми повинні бути до цього готові", - зазначив Мартін.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme