Керівників столичної поліції, які привласнили 10 мільйонів, арештували

Суд обрав запобіжні заходи 5 посадовцям столичного главку поліції, яких викрили у привласненні майже 10 мільйонів гривень, що призначалися на виплату премій правоохоронцям

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

"Так, трьох із затриманих заарештовано строком на 2 місяці з альтернативою внесення застави, сумарний розмір якої становить 8 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, начальнику Управління фінзабезпечення та бухобліку Головного управління Нацполіції у Києві суд у якості альтернативи тримання під вартою визначив заставу у сумі 2 мільйони гривень, представнику профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України, а також заступнику одного з полків особливого призначення київської поліції – по 3 мільйони гривень кожному.

Ще двоє фігурантів кримінального провадження за рішенням суду перебуватимуть під домашнім арештом. Одного з них суд також зобов'язав носити електронний засіб контролю.

Відзначається, що прокуратура подала клопотання до суду щодо арешту грошових коштів у сумі понад 3,5 мільйона гривень, які були вилучені у підозрюваних під час обшуків, а також рухомого та нерухомого майна, що їм належить (3 автомобілі, 3 квартири та приватний будинок).

Як відомо, 10 лютого у Києві затримали п'ятьох посадових осіб столичного главку поліції одразу після розділення чергової суми привласнених коштів у розмірі 240 тисяч гривень.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою).

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme