Карта АТО на 14 лютого: Бойовики більше 7 годин гатили по Авдіївці

За добу бойовики 72 рази обстрілювали позиції українських військових

Карта АТО на 14 лютого: Бойовики більше…

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник на брифінгу, передає Depo.ua.

Луганський напрямок

Районами бойової активності ворога вчора були Попаснянський район, Кримське та Станиця Луганська. В усіх трьох місцях бойовики відкривали вогонь у другій половині доби після 16-ї години. При цьому вони використовували переважно стрілецьку зброю. Винятком було Кримське, де сили окупанта провели короткотривалий мінометний обстріл наших позицій.

Всього на Луганському напрямку противник порушив режим тиші 5 разів.

Донецький напрямок

Незмінно напруженою залишається обстановка на цьому напрямку. Переважна кількість обстрілів припадає на ділянку фронту Авдіївка – Піски. Періодично НЗФ застосовували міномети на цих рубежах. Найтяжче було оборонцям Авдіївки – тамтешні українські позиції бойовики сумарно за добу обстрілювали більше 7 годин.

На горлівському периметрі окупанти порушували режим тиші на півночі – у Зайцевому, та на півдні – у Верхньоторецькому. Обстріли носили епізодичний характер.

Одного разу бандформування застосували міномети у Верхньоторецькому. На Світлодарській дузі зафіксована одна ворожа збройна провокація – ще перед світанком бойовики відкрили вогонь зі стрілецької зброї у напрямку наших позицій у Луганському.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 27 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Складною залишається ситуація на приморській ділянці фронту. Вчора, після кількох провокацій зі стрілецької зброї, близько першої години дня бойовики перейшли на важке озброєння. З гармат, танків та мінометів бойовики обстрілювали оборонні рубежі сил АТО у Водяному та Широкиному протягом трьох годин. Але і на цьому обстріли не припинилися. До пізнього вечора на цій ділянці фронту ворог широко застосовував гранатомети різних систем та крупнокаліберні кулемети.

У Мар'їнському районі бойовики порушили режим тиші двічі – вдень та ввечері, в обох випадках застосовуючи міномети разом із стрілецькою зброєю.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 40 ворожих обстрілів, зокрема 11 – з важкого озброєння.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme