ЗМІ: "Мотор Січ" розроблятиме двигун для росіян

Українське ПАТ "Мотор Січ" може взяти участь в російсько-китайському проекті важкого вертольоту AHL та надати для нової машини турбо-двигуни АІ-136Т

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Комерсант".

Як повідомляється, уряд Росії схвалив міжурядову угоду з Китаєм щодо розробки важкого вертольоту, йдеться в розпорядженні прем'єра Дмитра Медведєва, опублікованому в п'ятницю.

"Переговори про розробку вертольоту близькі до завершення, після їх підсумків сторони підпишуть контракт", - розповіли в холдингу "Вертольоти Росії".

Нагадаємо, на початку 2016 року стало відомо, що вертоліт буде розроблятися тільки для китайського ринку.

Крім того, в травні 2015 року колишній глава "Вертольотів Росії" Олександр Міхєєв говорив, що на машині може бути встановлений український двигун Д-136 (аналогічний двигуну Мі-26).

Українська "Мотор Січ" спростовувала участь в проекті, але 10 лютого 2017 року в компанії пояснили, що вона працює безпосередньо з китайською Avicopter і вже уклала контракти на поставку нового турбо-двигуна АІ-136Т.

У "Вертольоти Росії" підтримують правила гри, підкреслюючи, що "рішення щодо двигуну - за замовником, тобто за китайською стороною".

У той же час в Об'єднаній двигунобудівній корпорації (входить в "Ростех") готові розглянути можливість участі китайських компаній в розробці і виробництві російського двигуна на базі проекту ПД-12У.

Зазначимо, ПАТ "Мотор-Січ" контролюється народним депутатом В'ячеславом Богуслаєвим (група "Воля народу". В попередньому скликанні - Партія регіонів).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme