За шкоду землі "Охтирканафтогаз" має заплатити понад 200 тис грн

Наразі держекоінспекція порахувала збитки лише за одним з трьох фактів розливу

За шкоду землі "Охтирканафтогаз" має зап…

На земельній ділянці, прилеглій до нафтозбірного колектора, на якому сталася аварія 23 січня ведеться постійне спостереження, на територію ГЗУ-6 вивезено близько 370 куб м забрудненої нафтопродуктами снігової маси. З території ГЗУ-6 переміщено забруднену масу на площадку біодеструкції забруднених ґрунтів на шламонакопичувач на Качанівському родовищі. Об'єм вивезеної маси становить близько 90 куб м, пише Depo.Суми з посиланням на прес-службу держекоінспекції в Сумській області.

За забруднення земельної ділянки внаслідок аварії на нафтогазозбірному колекторі 23 січня держекоінспекцією було нараховано збитки в сумі 226 тисяч гривень та пред'явлено претензію НГВУ "Охтирканафтогаз", матеріали передані до органів МВС та СБУ.

За результатами лабораторних досліджень проб ґрунту, відібраного на земельній ділянці, яка була забруднена 28 січня проведених спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю, встановлено перевищення у порівнянні з фоновими концентраціями вмісту нафтопродуктів – у 127 раз та вмісту хлоридів – у 204 рази.

Шкода від забруднення земельної ділянки площею 1113,75 кв м буде розрахована після надходження інформації про нормативно-грошову оцінку цієї земельної ділянки.

Лабораторні дослідження проб ґрунту, відібраних відділом інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції на земельній ділянці, прилеглій до нафтозбірного колектора, аварія на якому сталася 2 лютого тривають.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, загалом в Охтирському районі сталося три факти розливу нафти.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme