UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Ужгороді ромські діти масово ігнорують навчання у школі

Якщо маленькі учні ще відвідують школу, то чим старший клас – тим менше дітей

В Ужгороді ромські діти масово ігнорують…

Про це Depo.Закарпаття повідомили в Ужгородській мерії.

Здобуття ромами Ужгорода освіти розглянули сьогодні, 13 лютого, на засіданні Координаційної ради з питань захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини.

Начальник міського управління освіти Оксана Бабунич сказала, якщо маленькі учні ще відвідують школу, то чим старший клас – тим менше дітей, а у 9 класі, після закінчення якого можна отримати документ про освіту, на уроки приходять 1-2 школярів. 26 січня проводилася перевірка відвідування учнями школи №13. За списком там мали б бути 301 школяр, а фактично були 22. Це ставить як питання здобуття освіти ромськими дітьми, так ефективності використання коштів на навчальний процес.

До 1 березня необхідно подати списки дітей, які будуть іти в 1-ий клас із початку нового навчального року у вересні. Це потрібно для планування мережі навчальних закладів, а зібрати інформацію щодо ромів можна лише за допомоги лідерів ромської громади.

На засіданні наголошувалося, що міська влада Ужгорода готова навіть знайти можливості через благодійні організації допомогти з одягом та взуттям для ромських дітей, аби тільки вони навчалися. Однак для цього лідери ромів, батьки школярів повинні надавати інформацію, скільки і чого потрібно.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme