В "ЛНР" вже підраховують, скільки вижмуть "податків" з Алчевського меткомбінату Тарути

Окупаційний "мер" Алчевська Наталія Пяткова розраховує, що зареєстрований на підконтрольній Україні території Алчевський металургійний комбінат істотно допоможе "бюджету "ЛНР"

Вона зазначила, що це станеться в разі прийняття поправок до "закону"", що зобов'язуєть нерезидентів укласти договори з "республікою" і платити "податки", передає Depo.Донбас з посиланням на підконтрольний "ЛНР" сайт.

Пяткова підкреслила, що було б дуже добре, якби "збиралися податки, з яких здійснюється виплата зарплати працівникам бюджетної сфери, соціальні допомоги та інші витрати "республіки".

"Це у нас містоутворююче підприємство, на якому працює понад 12 тисяч алчевців, а в загальному - більше 30 тисяч жителів пов'язано з цим виробництвом. У довоєнний період воно забезпечувало значну частку бюджету і Луганської області, і 66% всього бюджету Алчевська", - сказала вона.

Нагадаємо, так звана "народна рада "ЛНР" у першому читанні прийняла "закон", який зобов'язує підприємства-нерезиденти, які зареєстровані в Україні, сплачувати податки окупантам.

Повідомляється, що нерезиденти зобов'язані до 31 березня 2017 року укласти договір з податковими агентами "ЛНР".

Якщо після закінчення зазначеного терміну договір не буде укладений, вводитиметься державне управління (призначається тимчасова адміністрація).

На підконтрольній "ЛНР" території Луганщини працюють, зокрема, вугільні та металургійні підприємства українського олігарха Рината Ахметова (ДТЕК, Метінвест) та підприємства "ІСД", зокрема Алчевський меткомбінат (49,99% акцій - Сергій Тарута і Олег Мкртчан, 50% + 2 акції - консорціум російських інвесторів на чолі з Олександром Катуніним ), які сплачують податки в бюджет України.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme